TrendMicro

Virgin Galactic će u narednim nedeljama započeti sa pravim svemirskim letovima

Nova svemirska trka je u toku, s obzirom da osnivač i izvršni direktor kompanije Virgin Galactic, Richard Branson, kaže da će njegova kompanija biti u svemiru „za nekoliko nedelja“.

PCPress.rs Image

Govoreći za CNBC u Singapuru u utorak, Branson je takođe bio uzbuđen oko plana da Virgin Galactic otvori novo poglavlje svemirskog turizma. „Trebalo bi da budemo u svemiru za nekoliko nedelja, a ne meseci. A ja ću biti u svemiru za nekoliko meseci a ne godina“, rekao je Branson. „Ići ćemo u svemir sa ljudima nakon toga, tako da imamo veoma uzbudljivih nekoliko meseci pred nama.“

Kompanija je osnovana 2004. godine, dodajući ambicije za komercijalne svemirske letove uz postojeću avio-delatnost Virgin-a. Međutim, dok kompanija beleži prijavljene svemirske turiste, oko 800 kupaca platilo je 250.000 dolara za povratnu kartu Virgin Galactic-a od osnivanja kompanije, dotle putnici tek trebaju da putuju u svemir.

Branson je oduvek bio „zabavljač u duši“ pa je obećavao razne stvari. Sredinom 2008. godine izvršni direktor je predviđao test Virgin Galactic putovanje u roku od 18 meseci. Od tada, kompanija je najavila i potvrdila pomeranje potencijalnih datuma lansiranja, a najsvežije informacije su izašle nedavno u junu kada je rečeno da je lansiranje u 2018. godini još uvek u igri.

Pročitajte i:  Sledeća misija za kosmičke turiste

Izvor: CNET

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: , , ,