Top50 Glas publike

Virtuelna realnost za bezbednu obuku radnika

Kompanija HTC Vive nedavno je objavila da će Vive Focus sistem postati dostupan za oblasti poput zdravstva, zabavne industrije, kao i automobilske i avio industrije, te u oblasti prodaje, za virtuelnu obuku radnika koji na taj način stiču bolje razumevanje posla koji bi trebalo da obavljaju.

PCPress.rs Image

Ovaj sistem bi trebalo da ublaži krize poput one koju ima Tesla kada je proizvodnja najnovijih modela električnih automobila u pitanju, te da radnike obuči kako da što efikasnije proizvode automobile uz pomoć digitalnih tehnologija. Interaktivni treninzi za zaposlene u velikim fabrikama već su dostupni, a uključuju demo snimke koji se prate preko uređaja za virtuelnu stvarnost, u okviru kojih radnici mogu da vežbaju biranje i podizanje objekata, te bilo koje druge aktivnosti koje su u opisu onoga čime se bave.

PCPress.rs Image

Volkswagen je, na primer, već počeo sa obukom 10 hiljada zaposlenih uz pomoć 30 simulacija za pet svojih brendova. Nakon što završe obuku radnici imaju bolju predstavu o poslu koji bi trebalo da obavljaju, a najvažnije je da ta znanja stiču u sigurnom okruženju, u okviru kojeg je mogućnost povrede svedena na minimum.

Pročitajte i:  Južna Koreja tuži Teslu zbog skrivanja detalja o kilometraži električnih automobila

Izvor: Mashable

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: , , , ,