Virtuelna realnost za ispunjeniji život starijih

Dom za stare Maplewood u Konektikatu, koji je poznat po kvalitetu usluga koje pruža svojim stanarima, od nedavno koristi i tehnologiju virtuelne realnosti, kako bi svojim korisnicima obezbedio što ispunjeniji život.

PCPress.rs Image

Tako stanari Maplewood-a sada mogu da koriste uređaje visoke tehnologije za istraživanje sveta, a koje ne zahteva nikakav fizički napor. Na taj način je stanarima, koji imaju ograničenu sposobnost kretanja, omogućeno da žive slobodnije. Tako mogu da posete svetske znamenitosti, krajeve u kojima su nekada živeli, ali i da ožive draga sećanja, što je posebno važno za one koji boluju od demencije, budući da im je teško da pristupe sećanjima. Tako je upotreba virtuelne realnosti poseban vid terapije, u okviru koje korisnici posmatraju fotografije i snimke iz prošlosti, što može da probudi uspavana sećanja.

Planira se da se u okviru programa razviju i ture, a uz pomoć članova porodice korisnika, u okviru kojih bi stanari mogli da posećuje kuće u kojima su nekada živeli, te prijatelje ili članove porodice koji nisu u mogućnosti da im dođu u posetu.

Pročitajte i:  Canon donosi revoluciju u 180° VR pomoću 3D VR sistema i Canon RF 5.2 mm F2.8L DUAL FISHEYE objektiva

Izvor: Mashable

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , ,