PC Press Studio

Visa i Banca Intesa obeležile početak prvog meseca bezgotovinskih plaćanja u Srbiji

Zaposleni u Banci Intesa pozvani su da narednih 30 dana koriste elektronske načine plaćanja i podrže prvi mesec bezgotovinskih plaćanja u Srbiji koje je inicirala kompanija Visa. Javne ličnosti, blogeri i tviteraši učestvovaće u izazovnom, sedmodnevnom zadatku. Promotivni video „Go Cashless Everyday“ uskoro online

Visa i Banca Intesa, Cashless Month (2)Visa i Banca Intesa obeležile su, 25. septembra, u prisustvu medija početak prvog meseca bezgotovinskih plaćanja u Srbiji koji će posvetiti promovisanju jednostavnih, brzih i sigurnih elektronskih načina plaćanja.

Zajednički projekat kompanije Visa i Banca Intesa nastao je s ciljem da se podigne svest o bezgotovinskim plaćanjima i istaknu prednosti svakodnevne upotrebe kartica, kupovine putem Interneta, kao i plaćanja mobilnim telefonom.

U okviru meseca bezgotovinskih plaćanja, od 5. do 12. oktobra, pet javnih ličnosti prihvatiće specijalni zadatak. Naime, glumci Bojan Perić i Tamara Dragičević, novinar Aleksandar Stojanović, blogeri Zoran Torbica i Milan Vučićević imaće vremenski ograničen izazov: da zaborave na keš tokom sedam dana i izvrše što više bezgotovinskih transakcija u okviru limitiranog budžeta.

Učesnici u ovom jedinstvenom izazovu podeliće svoja iskustva na društvenim mrežama (Facebook, Twitter, Instagram), a tom prilikom koristiće takozvane # hashtags: #CashlessMonth, #Visa #BancaIntesa #CashlessQuest.

 

Kako bi što vernije prikazala koliko lagodnosti bezgotovinsko plaćanje svakodnevno donosi, Visa je kreiirala i poseban video Go Cashless Everyday u kojem će se pojaviti baletski par Katarina i Milan Gromilić. Od prve jutarnje kafe, do noćnog provoda sa prijateljima, bezgotovinski trend ispratiće svaki životni stil, dok brzina, sigurnost i jednostavnost plaćanja korisnicima donose više vremena za uživanje u stvarima koje vole.

Vladimir Đorđević, generalni direktor kompanije Visa za Jugoistočnu Evropu, rekao je: „Veoma smo uzbuđeni zbog pokretanja prvog meseca bezgotovinskih plaćanja u Srbiji i nadam se da ćemo u ne tako dalekoj budućnosti govoriti i o godini bezgotovinskih plaćanja. Bez dileme, potrošači su ti koji određuju koji način plaćanja je najbolji, a bezgotovinski trend davno je uzeo maha na našem tržištu, pri čemu transakcije karticama prednjače. Sve je više prodajnih mesta koja prihvataju platne kartice i stoga ih potrošači učestalo koriste za plaćanja različitih proizvoda i usluga, kao i online kupovinu. Drago nam je što je Banca Intesa prepoznala i podržala našu inicijativu, ne samo zato što je vodeća banka na tržištu, već i zbog toga što smo zajedno već pokrenuli mnoge pionirske projekte i potrošačima ponudili najmodernije tehnologije koje su motor bezgotovinskog trenda.“

Darko Popović, član Izvršnog odbora i direktor Divizije za poslovanje sa fizičkim licima i malim biznisom: „Banca Intesa je vodeća banka na domaćem tržištu, lider u segmentu kartičarstva i pionir u primeni naprednih tehnologija. Bili smo prva banka u Srbiji koja je počela da izdaje čip karticu, uveli smo na domaće tržište tehnologiju beskontaktnog plaćanja, kao i plaćanje putem mobilnog telefona zasnovano na HCE tehnologiji, trenutno najsavremenijoj u svetu. Naše strateško opredeljenje je da u svoje poslovanje konstantno implementiramo inovacije i moderna rešenja u korist naših klijenata, a zadatak da aktivno promovišemo bezgotovinsko plaćanje, upotrebu platnih katica i sve prednosti njihovog odgovornog korišćenja, o čemu govori i ovaj, poslednji u nizu projekata koji pokrećemo da našim dugogodišnjim partnerom, kompanijom Visa.“

Cilj projekta mesec bezgotovinskih plaćanja nije promocija specifičnih Visa proizvoda i usluga niti uticanje na odluke potrošača o upotrebi Visa kartica. Mesec bezgotovinskih plaćanja pokrenut je s namerom podizanja svesti o elektronskim načinima plaćanjima, bez obzira da li se ona odnose na transakcije platnim karticama, putem mobilnih telefona, Interneta, ili na drugi način koji ne uključuje upotrebu gotovine.

Izvor: Banca Intesa, Visa

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , ,