TrendMicro

Više od 5.000 posetilaca jubilarnog Weekenda opravdalo #SAMODOĐI

Završio se jubilarni Weekend Media Festival, koji je po 15. put održan u sjajnoj atmosferi stare „Tvornice duhana“ u Rovinju. Razloga za slavlje ovih dana u Rovinju je bilo mnogo, od vrhunskih panela i predavača, do veselih žurki. Ove godine se vodila rasprava o ljudskim pravima i lažnim vestima, slušala su se poučna predavanja o najavljivanoj recesiji, Mosadu, raspravljalo se može li se inovativnost naučiti, a sve su zaokružili TV maratonci, prepoznatljiva TV lica regiona.

PCPress.rs Image
Foto: Šime Zelić

„Weekend se pobrinuo da i ove godine okupi prijatelje, kolege i partnere iz celog regiona, ali i sveta, a sve s istim ciljem, da učimo, širimo krug poznanstava ali i da u neformalnom okruženju provedemo kraj leta i proslavimo jubilej. Ovogodišnji Weekend je okupio više od pet hiljada posetilaca koji su na prostoru stare „Tvornice duhana Rovinj“ širili dobre vibracije.“ izjavio je Tomo Ricov, direktor Festivala i direktor programa.

„Weekend je tokom godina postao jedna od najuzbudljivijih manifestacija koje se događaju u Hrvatskoj. Ovogodišnje, po mnogo čemu jedinstveno izdanje, ostaće upamćeno po atraktivnom i kvalitetnom sadržaju koje na kvalitetan način doprinosi produženju sezone u prelepom Rovinju. Sjajna sinergija Weekenda, Rovinja, Maistre, odnosno Adris grupe ostvarena je i ove godine, a to uvek rezultira kvalitetnim predavanjima, zabavom do zore i vrhunskom gastro ponudom, sve zaokruženo networkingom.” rekao je Božo Skoko, član programskog tima iz Millenium promocije, agencije partnera Festivala.

Pročitajte i:  Još samo nedelju dana do Weekenda – znamo ko sve dolazi u Rovinj
PCPress.rs Image
Foto: Šime Zelić

Ovogodišnji Weekend okupio je šareni presek predavanja, panela i razgovora u prijatnoj atmosferi. Poneku pikanteriju iz sveta tajnih službi, dostojnih filmova James Bonda, posetiocima je otkrio stručnjak za izraelski Mosad, novinar Yossi Melman. Kreativna Ghada Wali na svom predavanju je istakla kako grafički dizajn može promeniti svet. Direktor za globalni kreativni razvoj u kompaniji Meta, Fabio Seidl postavio je tezu o postojanju tri različite budućnosti, onoj izabranoj, onoj koju nije moguće kontrolisati i onoj realnoj, koja je kombinacija prethodno navedenih.

Na panelu „Smrt činjenica“ na kojem su učestvovali Ognian Zlatev, direktor predstavništva Evropske komisije u Hrvatskoj, kao i Ksenija Kardum (NOVA TV), Marijana Grbeša (FPZG) i Dražen Klarić (Večernji list) naglasak je stavljen na tačnost informacija koje su pod naletom lažnih vesti u velikom problemu. Panelisti su došli do konsenzusa kako je veoma važno da mediji zadrže objektivnost te da ostane prostor za kritičko mišljenje kvalitetnih i školovanih novinara.

PCPress.rs Image
Dvorana Vikendica, panel Smrt cinjenica, panelisti: Marijana Grbesa, Ksenija Kardum, Drazen Klaric i Ognian Zlatev, moderator Tihomir Ladisic. Photo: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

O svom bogatom humanitarnom radu govorila je Jelena Đoković, dok je ekonomski stručnjak Vuk Vuković podelio ekonomske savete za jesen i zimu. Weekend.15 nam je otkrio pobednika Food Tech start-up takmičenja u organizaciji Infobipa, Maistre i Pepermint agencije, koji je započeo na Weekend Food Festivalu. Titulu najboljeg odneo je Moj Gruntek, a dodeli nagrada je prisustvovao i Michael Selden, CEO američke food tech kompanije Finless Foods.

Pročitajte i:  Danas počinje jubilarni 15. Weekend Media Festival

Ovogodišnji Weekend.15 iznedrio je i pobednike Golden Drum takmičenja, a svečanom dodelom nagrada završeno je ovogodišnje izdanje Golden Drum Festivala.

PCPress.rs Image

Publiku su u zaključnom panelu atraktivnog naziva Pušiona nasmejali i inspirisali kreativni direktor Bruketa&Žinić&Grey, Davor Bruketa, direktor Peperminta Tomo Ricov, Mario Petrović i Dimitrije Trbović, CEO Neostara. Andrija Jarak je svojim briljantnim pitanjima hirurški secirao neuspešne projekte panelista i njihove poslovne promašaje potpuno ogolio pred publikom.

Jubilarni Weekend.15 muzički je zaokružen spektakularnim nastupom Darka Rundeka & Jazz orkestra HRT-a, a usledili su miljenik publike Matija Cvek sa svojim bendom The Funksteins, jedna od najzapaženijih regionalnih muzičkih atrakcija, Konstrakta & Zemlja Gruva koji su svojim energičnim nastupom prodrmali sve okupljene, baš kao i Marija Mirković (ex Frajle).

PCPress.rs Image
Predavanje “Mediji i humanitarni rad”. Jelena Đoković i Ida Prester. Photo: Goran Kovačević

Festival je zatvoren nastupima jedne od najvećih imena domaće hip hop scene Vojka V., a publika je ostala u dobrom raspoloženju tokom celog nastupa novosadskog banda Gift i DJ Ree.

Detalje o Weekendu možete pronaći ovde.

Facebook komentari:
SBB

Tagovi:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *