Top50 Glas publike

Više od 800 kriptovaluta vredi manje od jednog centa

U nedavnom pokolju kriptovaluta, među kojima je najpopularniji token bitcoin izgubio oko 70% vrednosti, oko 800 kriptovaluta sada vredi manje od jednog centa, piše CNBC.

Iako inicijalne ponude novčića (ICO) nastavljaju da preplavljuju tržište kriptovaluta u razne svrhe, nisu sve bile uspešne i zaista mali deo digitalnih coin-a je uspeo da „preživi“ do sada. U stvari, dobar broj njih je okončao kao prevare, a mnoge nisu proizvele nikakve opipljive ponude u smislu obećanog proizvoda ili usluge. DeadCoinssajt koji prati ICO prevare, izumrle i skoro izumrle novčiće – identifikovao je oko 800 takvih coin-a koji se mogu smatrati „mrtvima“, i definisani su kao oni čije su vrednosti pale ispod jednog centa, pa su samim tim bezvredne i beskorisne. Sada na ovom ažuriranom popisu „mrtvih“ kriptovaluta nalazi se preko 800 njih, a broj im i dalje raste.

Ekipa Dead Coinsa pokušava svoju listu da drži ažuriranom koliko god je moguće i tako „čistiti“ tržište kriptovaluta od raznog smeća. Na popisu se, osim naziva, opisa, skraćenice, a ponekad i linka do podataka o pojedinoj kriptovaluti, nalaze se i informacije o tome zašto je pojedina od njih proglašena bivšom. Tako su kriptovalute smeštene u četiri grupeugašene, hakerske, parodije ili prevare. Normalno, ugašenih ili propalih coin-a trenutno beleže preko 630, 12 ih je proglašeno hakerskima, 130 ih je u kategoriji prevara, a na popisu je i preko 50 parodija coin-a. Svi koji imaju podatke o još nekom nezabeleženom propalom kripto-projektu mogu to prijaviti na istom mestu, pa će i njihov doprinos pomoći u ažuriranju ove liste.

Pročitajte i:  Nema kaucije na Bahamima za kralja kripto valute

Izvor: CNBC

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: , , , , , ,