BIZIT 2022

Više od tri sata dnevno provodimo na YouTube kanalima

Novo izdanje godišnje Ericsson TV studije pokazalo je da video na zahtev (Video-on-Demand) u potpunosti zadovoljava potrebe korisnika i menja njihove navike i načine na koje gledaju video sadržaj. Korisnici provode šest sati nedeljno gledajući strimovane TV serije, programe i filmove na zahtev – što je više nego duplo vremena kada se poredi sa rezultatima studije iz 2011. godine.

Ericsson TV studija_Porast sati gledanja video sadrzaja na zahtev

Novi podaci pokazuju značajan rast u broju korisnika koji gledaju video sadržaj na mobilnom uređaju. Danas čak 61 odsto gleda video sadržaj na pametnim telefonima, što je porast za 71 odsto u odnosu na 2012. godinu. Gotovo dve trećine vremena, prilikom gledanja TV i video sadržaja, prosečan tinejdžer provede na mobilnim uređajima.

Ericsson TV studija_Vrsta sadrzaja koji gledamo na mobilnim telefonima

Takođe, sadržaj kreiran od strane drugih korisnika (user-generated content) dobija sve veću popularnost. Jedan od 10 ispitanika provede više od tri sata dnevno na YouTube mreži, a jedan od tri smatra da je važno imati mogućnost gledanja sadržaja kreiranog od strane drugih korisnika na svom kućnom televizoru.

Pročitajte i:  YouTube testira "pinch to zoom" opciju za premium korisnike

Ericsson TV studija_Broj sati provedenih na YouTube mrezi

Ericsson TV studija obuhvata mišljenja, navike i ponašanje 680 milion korisnika iz celog sveta u segmentu televizije i medija. Ova studija je jedna od najvećih i najopširnijih ove vrste na svetu.

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , , ,