ePlaneta

Vivaldi 5.0 dodaje više redova tabova i bočnih panela u Android verziju

Vivaldi je jedan od najboljih web browsera u pogledu karakteristika.

PCPress.rs Image

Veliko ažuriranje za Vivaldi

Iako ne nudi sopstveni rendering mehanizam, browser je implementirao mnoga poboljšanja dizajna u odnosu na druge browsere, kao što su više redova tabova, alatka za pravljenje beleški i druge korisne funkcije. Vivaldi 5.0 se pokreće i na Android-u, a postoje neke velike promene za telefone, tablete i Chromebook-ove. Vivaldi 5.0 na Android-u ažurira traku sa tabovima browsera da bi podržala manje tabove (sakrivanjem dugmeta za zatvaranje), a sada imate opciju za dve grupe tabova, isto kao i na desktop browseru. Ovo je najkorisnije na tabletima, Chromebook-ovima i drugim Android uređajima sa velikim ekranima, ali možete da koristite naslagane tabove i na običnim pametnim telefonima.

Tab bar (zajedno sa toolbarom i adressbarom) takođe se može pomeriti na vrh ili dno ekrana, baš kao i Samsung Internet i Firefox. Takođe postoje nova poboljšanja za tablete i Chromebook-ove sa instaliranim Vivaldijem. Sada su dostupni bočni paneli koji se pojavljuju na levoj strani browsera i mogu da prikazuju istoriju, preuzimanja, bookmarke i beleške. Panel se može uključiti ili isključiti kad god želite. Vivaldi 5.0 uključuje i druge nove funkcije, kao što je svič za tamni režim specifičan za stranicu i opciju „Append to Note“ koja se pojavljuje prilikom odabira teksta.

Pročitajte i:  Važna funkcija privatnosti u Chrome-u još jednom je odložena 

Ažuriranje se pokreće u Google Play prodavnici, zajedno sa izdanjem desktop Vivaldi 5.0, koji dodaje teme za deljenje i ugrađen Translate Panel. Ovo izgleda kao impresivno ažuriranje za Vivaldi, ali drugi mobilni veb browseri ne miruju. Mozilla je prošlog meseca predstavila novi homepage za svoje Firefox iOS i Android browsere, a Google je počeo da testira potpuno nove vidžete za Chrome na Android-u u oktobru.

Izvor: Xda-developers

 

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , ,