BIZIT 2022

Vivaldi – browser koji pruža predah od interneta

Ovaj alternativni browser vam omogućava da “pauzirate” internet vezu kada vam treba odmor.

PCPress.rs Image

Internet je osnovni alat za rad i komunikaciju, ali takođe može odvlačiti pažnju s poslovnih obaveza. Gotovo ste sigurno bili u situaciji da imate puno posla za računarom, ali istovremeno i neodoljivu potrebu da proverite poštu ili da kliknete na na neku pop up notifikaciju.

Vreme za pauzu je jednako važno kao i vreme za rad

Jasno je da ovo šteti produktivnosti i zato je web browser Vivaldi uveo režim prekida kako bi vam pružio mali predah od Interneta. Browser je možda star samo nekoliko godina, ali pokazalo se da ima mnogo toga da nauči velike igrače.

Cilj nove funkcije je da olakša održavanje ravnoteže između poslovnog i privatnog života. Odavno nam se savetuje da pravimo redovne pauze od svojih računara, ne samo da odmorimo oči, već i radi mentalnog blagostanja. Vivaldijev režim prekida omogućava da se isto učini i sa Internetom. Aktivirajte funkciju i zapravo nećete biti isključeni sa interneta, ali bićete prebačeni u tih i čist režim. Audio i video će prestati da se reprodukuju, otvoreni tabovi će biti sakriveni, a paneli će nestati iz vida, ostavljajući prazan ekran bez buke, obaveštenja i ometanja.

Pročitajte i:  Rusija, internet, cenzura i izolacija

Ako vam se sviđa ovај gotovo meditativni režim, moći ćete vrlo jednostavno da ga aktivirate kroz nekoliko opcija – klik na dugme za pauzu koje se pojavljuje u krajnjem donjem levom uglu prozora pregledača, a za još brži pristup režimu prekida možete da koristite tastersku prečicu Ctrl +. da biste ga uključili ili isključili.

Vivaldi je dostupan za Windows, macOS i Linux. Dostupna je i verzija za Android, ali ona ne uključuje novu funkciju Break Mode.

Izvor: Techradar

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: ,