Vivaldi uvodi dva nivoa prostora za tabove

Proizvođač browsera Vivaldi rešava problem preopterećenja tabovima, dodavanjem drugog reda, putem dva nivoa prostora za tabove.

PCPress.rs Image

Dobre vesti za korisnike koji vole minimalizam

Nizovi tabova dugo su karakteristika browsera Vivaldi. Chrome će dopustiti grupisanje tabova, na primer, onima koji ne mogu da drže svoje navike pregledanja pod kontrolom. Ti isti korisnici verovatno imaju i desktop prepun prečica. Prepoznavši da puko slaganje tabova možda neće sve smanjiti u dovoljnoj meri, Vivaldijevi dizajneri uveli su dva nivoa prostora za tabove.

Iako je izvorna implementacija imala zauzimala više prostora od jednog taba, održavajući stvari kompaktnima i urednima, opcija na dva nivoa prikazuje sadržaj na novoj liniji s tabovima u punoj veličini. Takođe radi bez obzira na preferirano postavljanje taba: gornji, donji ili bočni. Funkcionalnost je u eksperimentalnom pregledu od prošle godine, ali je omogućena prema zadatim postavkama u Vivaldi-u 3.6. Kompaktni način rada za tabove je dobar za sve koji vole minimalizam. Pregled tabova i dalje je prisutan i ispravan, ali dodatni red omogućuje logičnije iskustvo navigacije. Mogućnost isključivanja opcije takođe je korisna onima kojima ne trebaju takve promene.

Tim je takođe ažurirao dizajn tab thumbnail-ova kako bi im bilo potrebno manje prostora. Dolazak browsera s tabovima, otvorio je eru “gomilanja tabova”, što je neminovno moralo da dovede do rešavanja problema s preopterećenjem. Dva nivoa prostora za tabove su iznenađujuće intuitivni u upotrebi, ili bar dovoljno da vam to nedostaje prilikom prelaska na drugi browser.

Izvor: Theregister

Facebook komentari: