Top50 Glas publike

Vivo Nex je pravi all-screen telefon

Ukoliko se osećate razočarano jer Lenovo nije ispunio obećanje sa Z5 telefonom koji je trebalo da bude prvi bez zareza i all-screen ekranom, tu je Vivo da uteši sa svojim flagship uređajem Nex kog je predstavio u Šangaju. Nex prelazi sa stadijuma koncept telefona na stadijum maloprodajnog proizvoda, u Kini barem, i može da se pohvali impresivnim odnosom od 91,24% ekrana i prednje strane uređaja.

PCPress.rs Image

Nex radi na Qualcomm-ovom Snapdragon 845 procesoru i poseduje 8 GB RAM-a koji je dopunjen sa Adreno 630 GPU-om, dok baterija ima 4.000 mAh. Poseduje i 6.59-inčni Ultra FullView OLED ekran sa prednjom kamerom od 8MP (f/2,0) koja iskače iz gornje ivice. Kamera izlazi za sekund (ili barem tako Vivo tvrdi) i uvlači se kada završite sa slikanjem. To u osnovi eliminiše potrebu za zarezom, što sada predstavlja statusni simbol. Pozadi ima dve kamere jednu od 12MP (f/1,8), a drugu od 5MP (f/2,4).

PCPress.rs Image

Zbog građe Nex-a koja podrazumeva da skoro i nema prednje ivice, prirodno je zahtevao male promene u ostalim dizajnerskim delovima. U tom slučaju, zvučnik je pomeren i stavljen u ekran, a Vivo se odlučio za treću generaciju in-display skenera otiska prsta koji pomaže da se prikrije senzor ispod ekrana. Još uvek ima malu ivicu na dnu, ali je stvarno minimalna.

Pročitajte i:  Vodeći brendovi pametnih telefona za 2022. prema izveštaju Canalysa
PCPress.rs Image
Izvor: Engadget

Na kinesko tržište stiže sa cenom koja se kreće od 700 američkih dolara za osnovni model sa 8 GB RAM-a i 128 GB interne memorije te cenom od 780 američkih dolara za model sa 8 GB RAM-a i 256 GB interne memorije, i trenutno nema naznaka da li će se pojaviti na zapadnim tržištima.

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: , , , , , , , , ,