Vivo telefon s velikim objektivom i gimbalom

Vivo je počeo da polako predstavlja sledeći flagship uređaj X50. Video koji je postavljen na Weibo prikazuje kamera modul, koji uključuje periskop za telefoto objektiv, dva objektiva standardne veličine i jedan neuobičajeno veći objektiv koji će se verovatno koristiti za glavnu kameru. Sočivo se rotira dok je modul kontrolisan od strane robotizovanog gimbala koji je ugrađen u sam modul, sugerišući da je glavna karakteristika ovde stabilizacija slike.

PCPress.rs Image

Stabilizacija kao udarni adut

Jedna od glavnih karakteristika Vivo Apex 2020 koncept telefona bila je stabilizacija poput gimbala sa kamerom od 48 Mpx. Tada je Vivo saopštio da je dizajn bio inspirisan očima kameleona i 200 procenata efikasniji od tipične OIS-stabilizovane kamere, omogućavajući dužu ekspoziciju noću i “tečniji” video. Izgleda da će model X50 biti prva komercijalna upotreba ove tehnologije. Još jedan tizer video prikazao je mogućnost fotografisanja u uslovima slabog osvetljenja.

PCPress.rs Image

Internetom kruže glasine da bi X50 mogao da ima Samunsgov novi ISOCELL GN1 senzor, koji samo što je predstavljen. Njegova velika fizička veličina zajedno sa stabilizacijom kompanije Vivo mogu da objasne veliko sočivo na kamera modulu modela X50, iako to nije potvrđeno. Vivo će predstaviti novi model 1. juna.

Izvor: theverge

Facebook komentari:

Tagovi: , , ,