TrendMicro

Vlada će tražiti dodatne garancije za Telekom Srbija

bozidar_djelic_150909Potpredsednik Vlade Srbije Božidar Đelić izjavio je juče da će Vlada Srbije prilikom prodaje "Telekoma Srbije" tražiti dodatne garancije i "da se neće voditi samo ekonomskom logikom".

Prema njegovim rečima, verovatno će se tražiti od novog vlasnika da svim građanima Srbije garantuje određeni nivo usluga, a "broj jedan" svih uslova je da će fiksna telefonija biti dostupna svim građanima Srbije.

Kada je reč o trošenju novca od prodaje tog preduzeća, Đelić je odbacio kritike da ga ne bi trebalo utrošiti za izgradnju puteva. On je naglasio da je upravo izgradnja putne infrastrukture preduslov povećanja produktivnosti preduzeća i ekonomskog razvoja.

Đelić je istakao i da nema nikakve opasnosti da "Telekom Srbija" bude u sastavu veće firme.

– Neće biti nikakva opasnost da "Telekom" bude u sklopu veće firme, uz strateškog partnera imaćemo jaču poziciju u regionu – naglasio je Đelić.

On je, između ostalog pohvalio i napore menadžmenta "Telekoma" koje je uspelo da se u poslednjih deset godina uspešno nosi sa konkurencijom drugih operatera, izražavajući očekivanje da će srpski tim ostati u kompaniji i nakon dolaska novog vlasnika.

Pročitajte i:  Kada Piksi da znak za igru

Ekapija

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , ,