TrendMicro

Vladajte srednjim vekom pomoću konzole

Sve je više novih video igara, a u poslednje vreme je pažnju između ostalih privukla i vest da se ne tako sveža Crusader Kings III (izašla je u septembru 2020) s računara preselila i na konzole.

PCPress.rs Image

U pitanju je odlična igra (PC Gamer joj je dao ocenu 94%), najviše zbog sjajnog zapleta i komplikovanih porodičnih stabala vladarskih familija. Oni koji su igrali Crusader Kings II su odmah bili spremni za novi nastavak, budući da sve radi veoma slično – igrač je još jednom glava kraljevske porodice, početak je srednjeg veka, a cilj mu je da osvoji što više teritorija i da usput sačuva živu glavu.

Još je u avgustu 2021. godine najavljeno da Crusader Kings III stiže na Xbox Series X|S i PS5, a mnogi su se ovoj odluci dobro nasmejali, jer tvrde da je u pitanju igra koja je kao stvorena za PC. Drugi su situaciju uporedili s onom kad je Civilization VI 2019. stigla na konzole, što uprkos nekim poteškoćama uopšte nije ispalo loše. Ostaje da se vidi kako će se konzole izboriti s Crusader Kings kompleksnošću.

Pročitajte i:  DualSense Edge PS5 kontroler stiže 26. januara

Izvor: Kotaku

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , ,