Vlasnicima Nintendo konzola ugroženi profili

U izveštajima poslednjih nedelja navode se serijski napadi na korisničke naloge vlasnika Nintendo Switch konzole. Iz kompanije apeluju na korisnike da dodatne zaštite svoje naloge jer su napadi učestali.

ugroženi nintendo profili

Jedina zaštita dvofaktorska autentifikacija

Nintendo je počeo da ohrabruje svoje korisnike da zaključaju naloge nakon talasa hakerskih napada. Oni se izvršavaju tako što se na nalog priključi osoba koja uz pomoć PayPal-a vrši skupe kupovine. Ovi napadi intenzivirani su poslednjih nedelja, a među njima je pogođeno osoblje na popularnim tehnološkim i gejmerskim mestima.

Jedini ispravan način da se korisnici zaštite jeste upotreba dvofaktorske autentifikacije za zaštitu naloga. Nintendo ohrabruje korisnike da to učine, veoma je lako i jednostavno, a može značiti mnogo u ovakvim situacijama.

Nintendo nalozi na udaru hakera

U poslednjih mesec dana prijavljeno je više napada na Nintendo naloge, koji su iskoristili PayPal naloge da troše novac u Nintendo prodavnici ali i za druge svrhe u igricama. Naravno, period napada uopšte nije slučajnost, jer je ogroman broj korisnika ovih dana u svojim domovima zbog epidemije Korona virusa, pa vreme provode uz svoje igračke konzole i trošeći novac.

Pročitajte i:  Nintendo Switch obara rekord u Japanu star 33 godine

Nintendo Switch je u martu ove godine prodat u duplo više primeraka u Sjedinjenim Američkim Državama nego u istom periodu prošle godine. Sve ovo naravno delom je posledica Korona virusa i izolacije ljudi. Takođe, igra Animal Crossing: New Horizons je izuzetno uticala da održi popularnost ove konzole, ali i privoli nove igrače i korisnike Nintendo konzole.

Izvor: BBC

Facebook komentari:

Tagovi: ,