BIZIT Seminar

Vojvođanski IKT Klaster organizuje javni čas programiranja

Računarske nauke kreiraju rast zaposlenja i inovativnosti u privredi i društvu. Preko polovine projektovanih novih radnih mesta vezanih za nauku, tehnologiju i inženjering su računarske profesije. Ova zanimanja dominiraju u oglasima za zaposlenje, a računarske studije su sve više tražene među budućim studentima.

VOICTUprkos svemu tome, računarstvo nije adekvatno zastupljeno u našem obrazovnom sistemu. Zbog toga IKT Klaster Vojvodine želi da se pozabavi ovom temom, kako bi skrenuo pažnju donosiocima odluka, poslodavcima, obrazovnom sektoru, kao i roditeljima budućih učenika i studenata, a prateći inicijativu Nedelje obrazovanja za računarske nauke.

Oni zbog toga, a uz podršku Vlade AP Vojvodine, organizuju javni čas programiranja za predškolce, osnovce i sve koje ova tema zanima.

Javni čas će biti održan u holu zgrade Vlade AP Vojvodina, Bulevar Mihajla Pupina 16, Novi Sad, u subotu 21. decembra od 10.30 časova. Za učešće nije potreban računar, a samo prijavljeni učesnici mogu da pohađaju čas.

Prijave se vrše slanjem podataka o imenu, prezimenu i godištu detena na kadporastembicuprogramer@vojvodinaICTcluster.org.

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: ,