Volkswagen će proizvoditi pola miliona baterija za automobile

Nemački automobilski koncern Volkswagen ove sedmice je dobio novog generalnog direktora, pa je tako umesto Matthiasa Müllera, uprava kompanije sada ustoličila Herberta Diessa. Najavljeno je da će novi direktor iz korena reogranizovati koncern i sve njegove delove i marke pod kojima prodaju svoja vozila.
 

PCPress.rs Image

Osim restrukturiranja koje će neminovno uključivati rezanje troškova, Volkswagen bi ubrzo trebalo da počne i sa “zelenijim” pristupom proizvodnji automobila – što znači i sve veći naglasak na proizvodnji električnih vozila. To je u skladu s njihovom “Strategijom 2025”, prema kojoj bi ova kompanija trebalo da postane svetski lider u ekološki prihvatljivim (i modularnim) vozilima do 2025. godine.

Ključni deo proizvodnje električnih vozila su baterije, pa je novi šef VW-a objavio i kako se velik naglasak stavlja na njihovu proizvodnju u Nemačkoj. Svo znanje i tehnologiju za proizvodnju baterija za električna vozila kompanija će usmeriti u svoju fabriku u Braunschweigu. Tamo će, prema odluci uprave, proizvoditi oko 500.000 baterijskih setova za električna vozila godišnje. To bi trebalo biti dovoljno da zadovolji potrebe Volkswagena koji velika sredstva ulaže u svoju modularnu platformu MEB na kojoj bi trebala izrasti brojna vozila pokrenuta, opet modularnim, Modular E-drive sistemom.

Pročitajte i:  Zapaljivost baterija električnih bicikala zahteva bolju regulaciju

Izvor: SEEbiz

Facebook komentari:
PC Press Studio

Tagovi: , , , ,