Volkswagen će proizvoditi pola miliona baterija za automobile

Nemački automobilski koncern Volkswagen ove sedmice je dobio novog generalnog direktora, pa je tako umesto Matthiasa Müllera, uprava kompanije sada ustoličila Herberta Diessa. Najavljeno je da će novi direktor iz korena reogranizovati koncern i sve njegove delove i marke pod kojima prodaju svoja vozila.
 

Osim restrukturiranja koje će neminovno uključivati rezanje troškova, Volkswagen bi ubrzo trebalo da počne i sa “zelenijim” pristupom proizvodnji automobila – što znači i sve veći naglasak na proizvodnji električnih vozila. To je u skladu s njihovom “Strategijom 2025”, prema kojoj bi ova kompanija trebalo da postane svetski lider u ekološki prihvatljivim (i modularnim) vozilima do 2025. godine.

Ključni deo proizvodnje električnih vozila su baterije, pa je novi šef VW-a objavio i kako se velik naglasak stavlja na njihovu proizvodnju u Nemačkoj. Svo znanje i tehnologiju za proizvodnju baterija za električna vozila kompanija će usmeriti u svoju fabriku u Braunschweigu. Tamo će, prema odluci uprave, proizvoditi oko 500.000 baterijskih setova za električna vozila godišnje. To bi trebalo biti dovoljno da zadovolji potrebe Volkswagena koji velika sredstva ulaže u svoju modularnu platformu MEB na kojoj bi trebala izrasti brojna vozila pokrenuta, opet modularnim, Modular E-drive sistemom.

Pročitajte i:  Švedska planira da puteve pretvori u punjače za električna vozila

Izvor: SEEbiz

Facebook komentari:
SBB Solutions


Tagovi: , , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.