Prestigio-ASBIS

Volterra – novi PC računar iz Microsofta

Microsoft je rešio da predstavi Project Volterra, računar koji je kompanija dizajnirala da pomogne programerima u izgradnji izvornih ARM aplikacija koje koriste radna opterećenja ubrzana veštačkom inteligencijom.

Volterra – novi PC računar iz Microsofta

Volterra će imati ugrađen Qualcomm Snapdragon čipset 

Iako nisu objavljeni detalji novog računara Volterra, ono što je sigurno je da će imati Qualcomm Snapdragon čipset sa namenskom jedinicom za neuronsku obradu ili NPU. Neuralni procesor nije nešto što obično vidite na računarima. Oni su daleko češći u telefonima gde pomažu u uštedi energije baterije preuzimajući zadatke mašinskog učenja sa CPU-a. Ali sa čipovima kao što je Apple-ov M1, uključujući ugrađene NPU, oni postaju sve uobičajeniji i to je budućnost za koju Microsoft želi da bude spreman kada dođe.

Sa Volterra-om, Microsoft dodaje Windows podršku za NPU. Kompanija je takođe istakla da će razvojni alati kao što su Visual Studio 2022 i Windows Terminal uskoro raditi nativno na ARM hardveru. Sve to sugeriše da kompanija više nego ikada želi da natera programere da programiraju izvorne ARM aplikacije za Windows.

Pročitajte i:  Odobreno spajanje Activision Blizzard sa Microsoftom

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: ,

Leave a Reply

Your email address will not be published.