TrendMicro

Vozač formule investirao u startap za ultra-brzu dostavu hrane, Zapp

Luis Hamilton, vozač formule 1, u B rundi finansiranja je podržao londonski startap za munjevito brzu dostavu hrane, Zapp. Pored vozača formule, u kompaniju je investiralo i nekoliko rizičnih fondova.

PCPress.rs Image

Dostava poput formule 1

Londonski startap za ekspeditivnu dostavu namirnica – Zapp – objavio je da je, u rundi finansiranja B serije, prikupio značajan iznos od investitora. Neke kompanije koje su investirale jesu fondovi rizičnog kapitala, među kojima su Lightspeed Venture Partners, 468 Capital i BroadLight Capital. Pored njih, u projekat su uložili i Atomico, Burda i Vorwerk Ventures. Zapp je odbio da komentariše koliki je iznos uložio Hamilton.

Zapp je servis za ultra-brzu dostavu grickalica, pića i osnovnih artikala, koje se spremaju u tzv. “mračnim prodavnicama” koje služe samo za dostavu. Njegova konkurencija u Evropi jesu turski “Getir” i nemački “Gorillas” i “Flink”. Hamiltonovo učešće je retka početna investicija, kada je dosadašnje ulaganje trkača u pitanju.

Firme za dostavu su, od početka pandemije, doživele rapidan rast. Getir je nedavno procenjen na 7.7 milijardi dolara, dok su Gorile ostvarile rundu finansiranja od 1 milijarde dolara, koju je predvodila nemačka kompanija za dostavu hrane – Delivery Hero. Berlinski startap Flink je, takođe, dobio investiciju od 750 miliona dolara od dostavne kompanije DoorDash.

Izvor: cnbc

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: ,