Cove

Vozi me Tesla…

Opšta očekivanja ukazuju na to da bi samoupravljajući automobili mogli da postanu realnost do kraja decenije, ali za kompaniju Tesla 2020. godina je predaleko. U nedavnom intervjuu za CNNMoney, Elon Musk generalni direktor kompanije Tesla Motors, nagovestio je da nas samo meseci dele od zvaničnog predstavljanja i početka prodaje  autonomnog automobila iz ove kompanije.

2013-tesla-model-s-cockpit[1]

Tesla Motors već ima spremno obaveštenje za 9. oktobar, kada su pozvali medije da otkriju “D i još nešto” (“the D and something else”). Da li, pored famoznog najavljenog modela “D”, Tesla sprema još neko iznenađenje, ostaje da se vidi. Samoupravljajući automobil bio bi ipak preveliko iznenađenje u ovom trenutku, ali Tesla bi mogao da bude predvodnik, katalizator auto-industrije koji može da ukaže na nove pravce razvoja, ekonomičnijih, sigurnijih i pametnijih automobila.

Između ostalog, Musk je u intervjuu rekao: “Autonomni automobili biće uskoro realnost. Već sledeće godine, Tesla automobil moći će da se 90% oslanja na autopilot – dakle 90 od 100 pređenih kilometara nećete morati da učestvujete u vožnji. Kako će se to desiti? Pa, ključna je kombinacija senzora. Ako iskombinujete kamere s prepoznavanjem objekata, radar i ultrazvučne senzore, sve će se uklopiti. Siguran sam da će nas i ostale kompanije pratiti. Ali naravno, mi moramo da predvodimo. Tesla je kompanija iz Silikonske doline i ako nismo lideri, treba da se stidimo…”

Pročitajte i:  Tesla tuži bivšeg radnika zbog krađe podataka

Izvor: TweekTown

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , ,