BIZIT 2022

Vratio se KickAss!

Nakon velike hajke, zatvaranja torrent sajtova i gašenja najpopularnijih destinacija za multimedijalne sadržaje, stvari su se malo smirile. Pravilo Interneta je da onog trenutka kada neki sajt prestane da radi, njegovo mesto zauzmu deset novih, tako da, bez obzira koji pretraživač koristite, uvek su tu alternative.

PCPress.rs Image

Jedan od najpopularnijih sajtova za torrente – KickAss Torrents je otpočeo sa radom 2008. i za nekoliko godina stekao stelarni uspeh, postavši najpopularnija torrent zajednica na Internetu. Da podsetimo, u junu ove godine ugašen je zvanični sajt, a vlasnik (Artem Vaulin, 30-godišnji Ukrajinac iz Poljske) je uhapšen, zajedno sa gašenjem skoro svih KickAss domena, što je rezultovalo potpunim gašenje sajta.

Međutim, najveći deo originalne ekipe koja je održavala sajt – administratori, moderatori i ostalo osoblje su se ponovo sastali i ponovo podigli novi KickAss Torrents sajt. Platforma je ponovo podignuta, i radi na istom principu kao i stara, ali je kreirana sa praznom bazom podataka, što znači da će korisnici morati da se strpe dok se baza polako ponovo ne napuni.

PCPress.rs ImageKickAss ekipa je objavila da je najveći deo njihovih stalnih “uploadera” sa njima i podržava njihov rad, pa će se potruditi da sajt što pre postane potpuno funkcionalan. Za sad imajte malo strpljenja, jer je pristup sajtu malo sporiji, zbog velikog saobraćaja.

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , ,