Zebra

Vrednost Bitcoina će ići i do 50.000 dolara, ali ima jedna začkoljica

Svi investitori u kriptovalute su bili u šoku kada je vrednost Bitcoina pala na 6000 dolara, ali to je samo početak. Kriptovalute su se već oporavile danas, sa tendencijom novog rasta.

Vrednost kriptovaluta će ići do 50.000 dolara

Ako niste prodali svoje kriptovalute u strahu da ćete ostati bez ičega, onda vas sigurno veseli rast valuta. Ali šta ako vam kažemo da je trenutni rast ništa naspram onoga što nas očekuje u narednom periodu? Kako nove prognoze govore, kriptovalute će doživeti veći rast nego prošle godine, pa će tako Bitcoin doživeti vrednost od 50.000 dolara!

Glavni razlog ovih optimističnih prognoza leži u nadi da će kriptovalute biti pod većom kontrolom država, što će uticati na njihovu stabilnost (iako se nekome možda neće svideti upliv države). Ulazak velikog kapitala i razvoj bezbednosnih tehnologija dovešće do skoka vrednosti kriptovaluta. Po ovim prognozama, očekuje se maksimalni skok u decembru, slično kao što se desilo krajem 2017. godine.

Menje optimistična prognoza vrednosti kriptovaluta 

Ukoliko bi se zaista veliki kapital uključio u trgovinu kriptovalutama, obrt novca bi dobio novu dimenziju, s obzirom da i dalje izostaju veliki igrači koji su ipak pažljiviji sa ulaganjem miliona korporativnog novca u nešto što mnogi stručnjaci označavaju kao mehur koji je pred pucanjem.

Pročitajte i:  Bitkoin: Izgubljene lozinke i izgubljena bogatstva

To je naravno prognoza koja ne uzima u obzir mnoge rizične faktore koji su do sada i uticali na pad vrednosti Bitcoina i kriptovaluta. Pored rizika od hakerskih upada, političko-ekonomskog ambijenta u državama širom sveta i uvođenja zakonskih regulativa, tu je i strah banaka od zaduživanja klijenata.  Banke su u strahu od preteranog kreditnog zaduživanja korisnika pa masovno uvode zabranu transakcija putem kreditnih kartica. 

Zbog toga naspram optimističnih stavova rastu i mišljenja da će čak i u slučaju rasta vrednosti Bitcoina, mnoge druge kriptovalute postati bezvredne! Ove prognoze polaze od pretpostavke da će se vrlo brzo iskristalisati koje su kriptovalute zaista vredne, dok će ostale jednostavno da nestanu. U toj situaciji svakako više nećemo imati, čini se, bezbroj kriptovaluta čija korist nikome nije jasna osim preprodaje.

Da li ćemo opet u decembru govoriti o rekordnoj vrednosti Bitcoina? To verovatno ne zna niko, ali to ne značio da ž

Izvor: CNBC

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , ,