BIZIT 2022

Vremenom telefon radi sve sporije

Kako vreme prolazi, tako Android telefoni rade sve sporije i sporije. Kada ga prvi put uključite, on radi bez zastoja i usporenja, ali kako dodajete nove aplikacije sistem postaje sve tromiji i često se dešava da se uređaj jednostavno „zaglupi“. Ovih pet koraka nude vam lek za prerano ostareli Android uređaj:

Vremenom-telefon-radi-sporije

  1. Restartujte telefon. To će isprazniti sadržaj memorije i iz nje izbaciti sve nepotrebne aplikacije koje su se tu nagomilale usled korišćenja.
  2. Blokirajte aplikacije koje se samostalno aktiviraju i troše resurse.
  3. Odaberite aplikaciju na koju sumnjate da usporava uređaj u Settings / Apps pa, koristeći opcije Clear Cache i Clear Data ispraznite njihov keš. Aplikacije kao što je App Cache Cleaner (goo.gl/fIAbUE) će to uraditi umesto vas, i to odjednom.
  4. Koristite aplikaciju System Monitor (goo.gl/uP7A3D) koja na pregledan način prikazuje sve aktivne programe i omogućava vam da zaustavite nepotrebne aplikacije u samo par dodira.
  5. Razni widget‑i za e‑mail, društvene mreže, izveštaje o vremenu i slični servisi koji se redovno ažuriraju umeju da zauzmu previše resursa, pa vam preporučujemo da ih umereno koristite ili čak uklonite ako primećujete da vam usporavaju telefon.
Pročitajte i:  Dajete Android aplikacijama previše dozvola

(Objavljeno u časopisu Android #3)

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: , , ,