Top50 Glas publike

VSCO kupio kompaniju Rylo za montažu videa na telefonima

Kompanija VSCO koja stoji iza istoimene popularne aplikacije za deljenje fotografija, kupila je Rylo, startup za montažu videa na mobilnim uređajima koji je osnovao čovek koji stoji iza Instagramove aplikacije Hyperlapse.

PCPress.rs Image

Osnovan 2015. godine, Rylo je najpoznatiji svojoj kameri koja snima 360 stepeni i koji prave rezoluciju od 5.8K. Uređaj je prvobitno prodavan za nekih 500 dolara, ali se sada prodaje za oko 250 dolara. Pod vlasništvom kompanije VSCO, Rylo će se fokusirati isključivo na pravljenje alata za montažu videa na mobilnim telefonima. Iz kompanije navode da neće nastaviti da proizvode i prodaju svoj uređaj ali će garancija na starim uređajima ostati.

Iz dve kompanije nisu želeli da podele detalje ovog ugovora, međutim sada je već javnosti poznata činjenica da je Rylo podigao 38 miliona preduzetničkog kapitala. Na taj način je dostigao vrednost od 120,25 miliona dolara.

VSCO je stara već osam godina i od početka funkcioniše kao pretplatnički servis. Uskoro će prevazići brojku od 4 miliona korisnika koji plaćaju uslugu skoro 20 dolara godišnje kako bi je koristili. “Jasno je da naši korisnici žele više video alata i nove načine kako bi izrazili svoju kreativnost u komunikaciji”, rekli su iz kompanije.

Izvor: techcrunch

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , , , ,