BIZIT 2022

Vudi Alen tuži Amazon i traži 68 miliona dolara

Čuveni američki režiser, pisac i glumac, Vudi Alen je u četvrtak, 7. feburara, podneo tužbu u iznosu od 68 miliona dolara protiv kompanije Amazon Studios. U tužbi koja je podnesena u Njujorku tvrdi se da se Amazon povukao iz sporazuma snimanja više filmova sa kontroverznim režiserom zbog onoga što Allen naziva „25-godišnjim, neosnovanim navodima“. Ti navodi proizilaze iz optužbi za seksualno uznemiravanje i zlostavljanje koje je protiv njega podigla njegova usvojena pastorka Dilan Farou.

PCPress.rs Image

Alenova tužba protiv Amazon Studios dolazi nakon što je kompanija odlučila da odloži njegov film pod nazivom „A Rainy Day in New York“. Romantična komedija u kojoj glume Timoti Šalame, Selena Gomez, Džud Lo i El Faning snimljena je pre više od šest meseci, ali Amazon je odbio da je distribuira. Kompanija nije odredila datum objavljivanja projekta, za koji je platila 15 miliona dolara za osiguranje prava. Amazon se takođe mučio da pronađe bioskopsku distribuciju za Alenov film „Wonder Wheel“ iz 2016. godine. Film je izašao dok je Alen ponovo bio pod nadzorom zbog navoda o seksualnom zlostavljanju, zbog čega je režiserov rad bio nepoželjan za većinu.

Pročitajte i:  Netflix planira bolje i veće filmove

Amazon Studios je sklopio ugovor sa Alenom još 2016. godine, koji je trebalo da pokrije pet filmova i TV serija. Kompanija se od tada nije držala tog sporazuma, iako nije javno komentarisala. Alen tvrdi da nema „pravne osnove“ za odluku Amazon Studios kao i da su optužbe protiv njega bile poznate u vreme kada je postignut početni dogovor.

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , ,