TrendMicro

Warcraft ove godine i na mobilnim uređajima

Tek treba da bude otkriveno više detalja i konkretan vremenski okvir.

PCPress.rs Image

Još uvek nisu poznati svi detalji

U svom saopštenju za javnost za svoje finansijske rezultate za četvrti kvartal 2021. godine, Activision Blizzard je otkrio da planira da objavi Warcraft za mobilne uređaje ove godine. Izvršni direktor kompanije Bobby Kotick rekao je investitorima pre godinu dana da je programer napravio „višestruka, mobilna, besplatna Warcraft iskustva“ koja su tada već bila u naprednom razvoju.

Blizzard tek treba da otkrije detaljnije informacije o igrama i konkretniji vremenski okvir, tako da je za sada nejasno kakvi su konkretni planovi. Jedina informacija oko video igre koja bi trebala da se pojavi na mobilnim uređajima glasi:

„Blizzard planira značajan novi sadržaj za Warcraft franšizu 2022. godine, uključujući nova iskustva u World of Warcraft-u i Hearthstone-u, kao i dobijanje potpuno novog Warcraft sadržaja za mobilne uređaje.”

Postojale su glasine o mobilnoj igrici Warcraft od 2017.godine. U 2018.godini su izašli izveštaji da Blizzard radi na mobilnom unosu za franšizu koja će biti slična Pokémon Go-u, što verovatno predstavlja neku vrstu proširene stvarnosti.

Pročitajte i:  Velika Britanija nastavlja istragu Microsoftove kupovine Activisiona

Prema izveštaju Kotaku-a, razvijao ga je tim za „inkubaciju“ koji je formiran kada se suosnivač Allen Adham vratio u kompaniju 2016.godine. Tim je takođe stajao iza mobilne igre Diablo Immortal koja bi takođe trebala da izađe ove godine.

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: , , , ,