Top50 Glas publike

Warner Bros: Streaming servisi kao privremena mera

Warner Bros planira da svi filmovi koji budu izašli 2021. godine simultano prikazuju u bioskopima i na platformi HBO Max. Odluka je, kako se čini, samo privremena, pa će se neki od najvećih projekata pojaviti tek 2023. godine, budući da se očekuje da se do tada izgube sve posledice pandemije.

PCPress.rs Image

Činjenica je da je COVID-19 promenio mnoge grane industrije, među njima i filmsku, te su se veliki studiji okrenuli streaming platformama. Warner Bros već razmišlja o vremenu nakon pandemije, o bioskopskim blagajnama i velikim premijerama. Prvi film koji će ovaj studio vratiti u normalu bi trebalo da bude Furiosa, prequal serijala Mad Max, a očekuje se da se na velikom platnu pojavi 23. juna 2023. godine. Za njim dolazi Coyote vs. Acme, čija je premijera planirana za 21. jul iste godine, te The Color Purple koji, kako se tvrdi, izlazi 20. decembra 2023.

PCPress.rs Image

Filmski gigant tako šalje poruku da su trenutne mere samo odgovor na virus korona, a ne dugoročno rešenje. Takav potez je usledio nakon što su reditelji filmova Dune i Tenet protestovali protiv premijera na streaming platformi, tvrdeći da studio uništava film u korist HBO Maxa. Mnogi i dalje veruju da bi promene koje su nastale u kriznoj situaciji mogle da budu dugoročne, najpre zbog toga što bi se filmadžije tako oslobodile pritisaka koje trpe od bioskopskih lanaca.

Pročitajte i:  Kršenje autorskih prava: Twitter pušta filmove

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , , , , ,