BIZIT 2022

Waze: Ikonice koje prikazuju raspoloženje vozača

U proteklih godinu dana Waze je lansirao brojne korisne funkcije, ali je dizajn isti već neko vreme, zbog čega uskoro stiže osveženje- a u obliku novog izgleda koji će, pored estetskih, doneti i druge promene.

PCPress.rs Image

Tako je krajem 2019. Waze  dobio jednu zanimljivu opciju, pa se od tada očekuje da Google Maps prepozna njenu korisnost, i prilagodi je i svojoj platformi. Naime, Waze aplikacija je u to vreme počela da nudi informacije o snežnom pokrivaču, i to u realnom vremenu, pa vozači sada 8tačnije sledeće zime) lako mogu da saznaju koji su putevi očišćeni, a koji ne. Opcija je naročito korisna u nepoznatim oblastima, a vozači koji naiđu na neočišćene deonice mogu da proslede informaciju i tako pomognu ostalim vozačima koji koriste istu aplikaciju.

PCPress.rs Image

Novo dizajn osveženje možda nije korisno kao prethodno pomenuta funkcija, ali pored novih boja i ilustracija donosi i Moods – funkciju koja učesnike u saobraćaju, te korisnike aplikacije Waze, upućuje u osećanja vozača koji se nađu u blizini. Nije do kraja sigurno da će svi okolni vozači moći da vide raspoloženje svojih komšija, budući da ima onih koji tvrde da deljenje raspoloženja na putu nije najbolja ideja, ali su ikonice dizajnirane tako da je teško da se poveruje da bi ikoga mogle da naljute.

Pročitajte i:  Google Maps: Iskusite mesta u kojima niste bili

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: ,