TrendMicro

Weekend media festival: Digitalne platforme nekad i danas

Na panelu “New world order: Kako proizvoditi sadržaj za digitalno dobaWeekend Media Festival okupiće predstavnike ključnih medija kako bi pojasnili koje su to specifičnosti proizvodnje i distribucije digitalnih sadržaja.

Najveći regionalni komunikacijski festival ove godine će se održati od 20. do 23. septembra, u bivšoj fabrici duvana u Rovinju, dok su partneri festivala ove godine Francuska i Nemačka. Svi ljudi zaposleni u marketingu svoje radove mogu da prijave na sedmi po redu BalCannes, a najbolji digitalni radovi u regionu dobijaju najvažniju digitalnu nagradu, SoMo Borac. Osim po konstruktivnim, a ponekad i provokativnim raspravama o trendovima u komunikacijskoj industriji, Weekend je poznat i po najboljim žurkama, tako da se i ove godine očekuje raznovrsan muzički program i druženja.

PCPress.rs Image

Štampani mediji su ranije na svojim internet portalima objavljivali skoro isti sadržaj kao u svojim novinama. Danas digitalne platforme imaju jedinstven oblik i originalne načine prenošenja informacija, koji se bitno razlikuje od sadržaja tradicionalnih, odnosno, štampanih medija.

Digitalni mediji su kao kao sredstvo informisanja i edukacije pažljivo počeli da balansiraju produkciju sopstvenog sadržaja, poput analiza, kolumni i brzih vesti koje čitaoci očekuju na portalu. Novinari i urednici digitalnih medija nalaze se pred novim izazovima ovih platformi. Na primer, kako u velikoj dnevnoj produkciji vesti istaknuti kvalitetne teme i podići njihovu čitanost, ali sa druge strane, s tim da će i dalje portal prvi objaviti vest.

Pročitajte i:  CRM buster 2022

Ni uređivanje naslovnih strana internet portala nije isti proces kakav je bio ranije. Nekada su se prve strane uređivale nekoliko puta dnevno, a danas korisnici očekuju nove informacije na naslovnoj strani svaki put kada posete portal. Imajući to u vidu, ne čudi što trendovi pokazuju značajan porast produkcije članaka, sa nekadašnjih deset na nekoliko stotina tekstova dnevno. Uz sve veću produkciju sadržaja, primetan je i porast konzumacije i zadržavanja na internet portalima. Istraživanje Gemiusa pokazuje da je vreme zadržavanja na digitalnim platformama poraslo za 50 do 100% na mesečnom nivou.

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: , , , , ,