Top50 Glas publike

WeTransfer kupuje dve kreativne aplikacije Paper i Paste

WeTransfer, kompanija koja se bavi prenosom podataka zasnovanom na oblaku, kupila je od kompanije FiftyThree-a, poznate po iOS aplikacije za crtanje, dve aplikacije: Paper i Paste. Detalji o kupovini i uslovima nisu otkriveni, ali WeTransfer je najavio da ugovor uključuje čitav patentni portfolio FiftyThree-a, sredstva i izvršni tim koji će ostati u kompaniji. Sama kompanija će biti ukinuta.

PCPress.rs Image

Aplikacija Paper je dobila nagradu od strane Apple kao iPad App of the Year 2012, a u decembru te godine usledila je Paste aplikacija. FiftyThree je čak i predstavio pametnu olovku pre nego što je Apple Pencil bio najavljen za iPad.Za ljubitelje Paper-a, WeTransfer kaže da namerava da održava aplikaciju, sa timovima iz Njujorka i Sijetla koji se priključuju WeTransfer-u kako bi nastavili da rade za svojih 25 miliona korisnika. Osnivači FiftyThree, Georg Petschnigg i Andrew Allen takođe će raditi na „razvijanju kreativnih alata kompanije WeTransfer“.

WeTransfer je napravio iskorak ka kreativnom tržištu u nastojanju da se izdvoji od Google Drive-a i Dropbox-a. Prošle jeseni je predstavio reklamnu kampanju koja je kompaniju prikazala kao oglasnu platformu, pored ponude usluge prenosa datoteka.

Pročitajte i:  Whatsapp iOS testeri dobijaju funkciju „pretraži po datumu“

Izvor: The Verge

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , ,