Top50 Glas publike

WhatsApp bi vam uskoro mogao omogućiti da postavite glasovnu poruku kao svoj status

WhatsApp je dobro poznat po tempu svojih ažuriranja – korisnicima su nedavno date emoji reakcije – i izgleda da se sprema još jedna značajna promena.

PCPress.rs Image

Uradite više sa svojim statusom

Najnovija beta verzija aplikacije WhatsApp za Android sadrži kod koji sugeriše da ćete uskoro moći da postavljate glasovne poruke kao svoj status koji će vaši kontakti moći da slušaju. Ova funkcija još nije objavljena, čak ni za beta testere – ali snimak ekrana koji deli WABetaInfo prikazuje dugme mikrofona pored opcija za tekst, fotografije i video koje trenutno postoje za podešavanje vašeg statusa.

Trenutni status

Trenutno možete da pošaljete glasovnu belešku ili audio fajl unutar razgovora u WhatsApp-u, ali ne možete ih masovno deliti sa svojim kontaktima. To bi se promenilo kada nova funkcija počne da se pojavljuje. Funkcija statusa WhatsApp-a je sada evoluirala da bi postala slična funkciji storija na Snapchatu i Instagramu: postavljate red teksta, sliku ili kratak video i to je vidljivo 24 sata ljudima sa kojima ste povezani. Možete, ako želite, da pokažete svoj status samo određenom broju svojih kontakata. Ta vremenska ograničenja i podešavanja privatnosti bi se verovatno odnosili i na ažuriranja glasovnog statusa, mada ostaje da se vidi kako će tačno biti prikazani unutar aplikacije.

Pročitajte i:  WhatsApp: Radi i bez interneta

Čak i za povremene posmatrače, WhatsApp je zauzetiji od većine aplikacija kada je u pitanju gomilanje novih funkcija jedna na drugu – bilo da se radi o sveobuhvatnijim kontrolama za administratore grupnog ćaskanja ili podešavanjima za status poslednjeg viđenja. Izrasla je iz osnovne aplikacije za razmenu poruka da bi bila sličnija platformi društvenih medija sama po sebi, a mogućnost da podesite svoj status je veliki deo toga. Nije baš Facebook feed, ali mu se sve više približava. WhatsApp je uspeo da iskoristi prednost prelaska sa javnog na privatno deljenje: mnogi od nas sada verovatnije dele fotografije sa ograničenim brojem ljudi unutar WhatsApp grupe nego da ih objave na aplikaciji kao što je Instagram. I to je sve u redu sa Meta-om (ranije Facebookom), naravno: želi da dobije što više vaših podataka i vremena za vašu aplikaciju, a sve duža lista mogućnosti WhatsApp-a će verovatno privući još više korisnika.

Izvor: Techradar

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: