Top50 Glas publike

WhatsApp će biti dostupan i na milionima običnih telefona

Popularna messaging aplikacija WhatsApp, od sada će biti dostupna i na običnim telefonima koje ne pokreću Android ili iOS operativni sistemi. U svetu i dalje postoji ogromno tržište telefona sa osnovnim funkcionalnostima, koji dozvoljavaju instaliranje pojedinih aplikacija. To su telefoni koji koštaju nekoliko desetina evra i na njima se najčešće nalazi KaiOS, a do sada ih je prodato više od 100 miliona. Za ovaj OS postoji i prodavnica, i na njoj će se naći WhatsApp.

PCPress.rs Image

Osnovni uslov je da KaiOS telefon poseduje 256 MB RAM-a. Mnogi budući telefoni iz ove grupe imaće preinstaliran WhatsApp, a prvi model koji će ga imati je JioPhone, telefon će biti od septembra dostupan na indijskom tržištu.

Ovaj potez WhatsApp-a omogućiće da se premosti jedan ozbiljan gap. Pametni telefoni su dominantni i u svetu ih koristi više od 1.5 milijarde ljudi. Međutim, postoji veliki broj korisnika širom sveta koji nisu u mogućnosti da kupe pametni telefon, ili ih jednostavno ne žele. Novi WhatsApp će im pomoći ne samo da komuniciraju sa prijateljima i rođacima, već će im otvoriti i nove poslovne mogućnosti.

Pročitajte i:  Chrome: Nova opcija za kontrolu ekstenzija

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , ,