Top50 Glas publike

WhatsApp dobija Facebook avatare u Bitmoji stilu

Nakon što su Facebook-ovi avatari u Bitmoji stilu napali Instagram i Messenger, sada dolaze i na Whatsapp. WhatsApp uvodi podršku za prilagodljive avatare u najnovijoj beta verziji 2.22.23.9 za Android, ali samo za neke korisnike.

PCPress.rs Image

Oni koji imaju pristup ovoj funkciji videće novu kategoriju „Avatar“ u svom meniju podešavanja koju mogu da koriste da prilagode svoju digitalnu verziju. Baš kao i na drugim Meta aplikacijama, WhatsApp će zatim generisati paket nalepnica sa avatarom u različitim pozama, koje korisnici mogu koristiti da se izraze kada šalju poruke porodici i prijateljima

WABetaInfo je prvi put primetio ovu funkciju prošlog meseca, ali sada je zapravo dostupna korisnicima. Nejasno je kada će WhatsApp predstaviti ovu funkciju svim korisnicima na Android-u ili kada planira da ovu funkciju prenese na iOS. Meta nije odmah odgovorio na The Vergeov zahtev za komentar.

Meta je prvi put predstavila avatare na Messenger-u i News Feed-u 2019. pre nego što su postali dostupni za upotrebu u komentarima i pričama na Facebook-u 2020. Ranije ove godine, kompanija je svojim avatarima dala novi 3D izgled i počela da dozvoljava korisnicima da ih dodaju u postove u feedu, Facebook slike profila i Instagram priče. U to vreme, Aigerim Shorman, Metin generalni menadžer za avatare i identitet, reklamirao je ažuriranje kao deo Meta nastojanja da izgradi svoju ideju o metaverzumu, koji ne uključuje samo virtuelnu i proširenu stvarnost, već i premošćuje „poznatije platforme poput vaše telefon i kompjuter.”

Pročitajte i:  Meta uvodi nove smernice za bezbednost tinejdžera

Izvor: TheVerge

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , ,