ePlaneta

WhatsApp dodaje funkciju prenošenja privatnosti poziva

WhatsApp novim ažuriranjem donosi zaštitu IP adrese tokom poziva.

PCPress.rs Image

WhatsApp je uvela dragoceno bezbednosno poboljšanje kako bi zaštitila korisnike od potencijalnog praćenja lokacije od strane zlonamernih aktera. Nova funkcija se fokusira na zaštitu IP adrese korisnika tokom poziva, dodajući dodatan sloj odbrane od kršenja privatnosti.

WhatsApp je počela da uvodi novu funkciju prenošenja poziva privatnosti u okviru odabrane grupe beta testera. Nova mogućnost može da se pronađe u odeljku „Napredno“. Aktivacijom ove opcije „štiti se IP adresa u pozivu“ a korisnici mogu značajno da smanje rizik da neovlašćene strane odrede njihovu lokaciju.

Iako je ova dodatna mera privatnosti vredna pohvale, važno je napomenuti da može neznatno uticati na kvalitet poziva. Ovo je zbog procesa šifrovanja i rutiranja koje zahteva da se ova funkcija preusmeri preko WhatsApp servera. Iako ovaj kompromis je mala cena za poboljšanu zaštitu osetljivih informacija.

Inovacija je ključna kada se uključe WhatsApp pozivi sa nepoznatim kontaktima, jer značajno podiže nivo težine za sve potencijalne pokušaje praćenja lokacije.

Pročitajte i:  Najnovije beta verzije WhatsApp-a za Android otkrivaju dve nove funkcije koje dolaze u aplikaciju 

Jačanjem zaštite IP adrese, WhatsApp korisnicima pruža vitalni alat za odbranu od potencijalnog kršenja privatnosti, posebno u nepoznatim scenarijima poziva.

Izvor: indiatvnews.com

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , ,