Top50 Glas publike

WhatsApp dodaje nove stikere u znak podrške društvenom distanciranju

WhatsApp je svojoj bazi od dve milijarde korisnika dao dodatni podsetnik o važnosti boravka kod kuće tokom pandemije koronavirusa. Aplikacija uvodi novi set stikera „zajedno kod kuće“ kao deo svog opsežnog napora da uslugu razmene poruka pretvori u silu tačnih i korisnih ažuriranja, a ne dezinformisanja.

PCPress.rs Image

WhatsApp kaže da je sarađivao sa Svetskom zdravstvenom organizacijom (SZO) na stikerima, koje su dostupne na 10 jezika. Nalepnice podstiču pranje ruku, rad od kuće i druge koncepte socijalnog distanciranja. Ažuriranje je usledilo nakon što je Instagram lansirao popularnu nalepnicu „Ostani kod kuće“ kako bi se zalagao za mere društvenog distanciranja, a Facebook i Messenger dodali su nove „care“ reakcije.

Facebook je ranije saopštio da vidi kako je upotreba aplikacija za slanje poruka skočila jer je više korisnika primorano da ostane kod kuće. Istovremeno, povećana upotreba takođe je primorala WhatsApp da uvede više zaštita od dezinformacija vezanih za pandemiju. WhatsApp je dodao pooštrene kontrole prosleđivanja poruka i sarađivao sa spoljnim programerima kako bi stvorio botove za razmenu poruka kako bi pravovremeno podelio zdravstvene informacije i sprečio prevare.

Pročitajte i:  WhatsApp uvodi opciju Communities

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: , , , , , , ,