N Central domination

Whatsapp Gold: Virus kao lažno ažuriranje

Poruka koja je nedavno postala viralna upozorava na virus koji je kreiran tako da WhatsApp korisnike prevari da se radi o novom ažuriranju za aplikaciju.

PCPress.rs Image

Naime, korisnici su jedni drugima počeli da prosleđuju upozorenje o malveru koji se širi preko spam poruka u okviru WhatsApp aplikacije, a u obliku informacije o lažnom ažuriranju koje je ponelo ime „WhatsApp Gold“, te korisnike upozorava na video sadržaj koji navodno nudi informacije o virusu “martinelli“. U poruci dalje stoji da bi informaciju trebalo proslediti svim WhatsApp korisnicima, a kako bi na vreme bili upozoreni na video sadržaj koji u sebi sadrži malver: „If you receive a message to update the Whatsapp to Whatsapp Gold, do not click!!!!! Now said on the news this virus is difficult and severe. Pass it on to all.”

Pročitajte i:  SharkBot: Malver vreba iz Google prodavnice

Informacija o novom malveru se proširila na forumima i socijalnim platformama, ali su sigurnosni eksperti brzo došli do zaključka da “martintelli video” na koji poruka upozorava zapravo ne postoji. Sa druge strane, Whatsapp Gold virus predstavlja pravu opasnost , te postoji još od 2016. godine. Funkcioniše tako što WhatsApp korisnicima nudi lažno ažuriranje za aplikaciju, koje je zapravo malver koji može da ošteti telefon, te preuzme lične podatke korisnika.

https://twitter.com/badreya_ali98/status/1081138942953615360

Izvor: Sputnik

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , ,