WhatsApp – izvor lažnih informacija

Sve svetske vlade i zdravstveni zvaničnici trude se da u što kraćem roku informišu javnost o svim dešavanjima vezano za širenje Korona virusa. U tome im izuzetno odmaže internet kojim kruže mnoge lažne informacije, a pogotovo servisi za razmenu poruka kao što je WhatsApp.

whatsapp izvor lažnih informacija

Ponovni nadzor nad WhatsAppom

Zbog dezinformacija koje se šire nekontrolisano na najvećoj svetskoj platformi za razmenu porukaWhatsApp, Facebook koji je njen vlasnik odlučio je da je podvrgne ponovnom nadzoru. Poslednje dezinformacije koje stižu sa ove platforme tiču se poluinformacija koje su delom tačne, delom netačne, i sadrže informacije koje su zbunjujuće i izazivaju paniku među ljudima. Pogotovo su problem grupe na WhatsApp-u, jer mogu da okupljaju veliki broj ljudi.

Posebno je sve ovo zabrinjavajuće kada se uzme u obzir da je WhatsApp prešao dve milijarde korisnika pre samo mesec dana, i da je jedan od najaktivnijih servisa koji postoji. Čak su premijeri nekih zemalja odlučili da apeluju na WhatsApp i ljude koji ga koriste da prestanu da šalju neproverene informacije i pogotovo one koje su lažne i podižu paniku.

Pročitajte i:  Lightyear Frontier: Njive i vanzemaljci

Od Korona virusa je do sada obolelo preko 284,000 ljudi, a umrlo njih preko 11,800. Situacija se pogoršava iz sata u sat, a najgore je trenutno u Italiji, Španiji, Francuskoj, Austriji i drugim zemljama Evrope. Otkazani su međunarodni letovi, zatvoren je javni prevoz, dok su sva dešavanja, događaji i konferencije ili otkazani ili pomereni za kasnije tokom 2020. godine. Kompanije kao što su Facebook, Google i Amazon otkazali su svoja godišnja dešavanja.

Izvor: CNN

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , ,