ePlaneta

WhatsApp na Androidu dobija novu traku za navigaciju koja je bliža vašim palčevima

Najnoviji update donosi traku za navigaciju unutar aplikacije od vrha do dna, čime je usklađen sa WhatsApp-om za iOS.

PCPress.rs Image

WhatsApp je izdao novu nadogradnju na Androidu koja olakšava navigaciju u aplikaciji 

Međutim, raspored tabova na traci još uvek nije isti i iskreno nije prijateljski nastrojen prema desnorukim korisnicima.

WhatsApp se obratio na X (ranije Twitter) kako bi potvrdio novu promenu na Androidu. Najnovija nadogradnja aplikacije sa verzijom 2.24.8.3 ima ažuriranu traku za navigaciju koja je sada smeštena na dnu. WhatsApp veruje da je sada lakše navigirati pošto je bliže našim palčevima.

“android prijatelji, premestili smo neke stvari kako biste lakše pristupili onome što vam je potrebno, kada vam je potrebno… upoznajte svoje nove navigacione alatke bliže vašim palčevima i prijatne za oči.”

Ranije je traka za navigaciju bila smeštena na vrhu i taj dizajn nije menjan godinama. Iako su neki ljudi više voleli novu promenu, drugi jednostavno nisu bili zadovoljni njome.

Imati traku za navigaciju na dnu je bolje za navigaciju, zaista. Međutim, raspored tabova nije user friendly, posebno za desnoruke korisnike. Tab za Četove je smešten na levoj strani, dok su tabovi za Communities i Updates smešteni u sredini. Tab za Pozive je na desnoj strani.

Pročitajte i:  HarmonyOS NEXT neće podržavati Android aplikacije

Na iOS-u, tab za Četove je smešten četvrti s leve strane, što olakšava otvaranje različitih četova. Tab za Ažuriranja je na levoj strani, dok su tabovi za Pozive i Zajednice u sredini. S tim u vezi, nadamo se da će WhatsApp učiniti raspored tabova na Androidu efikasnijim slično iOS-u.

U drugim vestima o WhatsApp-u, nedavno je primećeno da kompanija testira mogućnost postavljanja podrazumevanog kvaliteta otpremanja medija na Androidu. Ova opcija je primećena na WhatsApp beta za Android v 2.23.7.17.

Trenutno, kako bi poslali sliku u HD kvalitetu, korisnici moraju prvo izabrati fotografiju iz galerije, zatim dodirnuti HD podešavanje, a zatim izabrati HD rezoluciju. Na Android beta verziji, nova funkcija omogućava korisnicima da podrazumevano odaberu HD kvalitet za medije umesto standardnog kvaliteta. To olakšava slanje HD fotografija i videa. 

Izvor: Techlusive

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: ,