Cove

WhatsApp neće raditi na iOS-u 10 i iOS-u 11

Podrška će trajati do 24. oktobra ove godine.

PCPress.rs Image

Najmanje iOS 12

WhatsApp planira da prekine podršku za iOS 10 i iOS 11 operativne sisteme. Prema izveštajima WABetaInfo korisnici iPhone-a, treba da instaliraju najnoviju verziju Apple-ovog operativnog sistema koji podržava njihov uređaj kako bi nastavili da koriste aplikaciju nakon 24. oktobra 2022. godine.

Kompanija preporučuje iOS 12 kao osnovnu verziju operativnog sistema za vlasnike iPhone-a. Korisnici iPhone-a 5s, iPhone-a 6 ili iPhone-a 6s, moći će da nastave da koristite WhatsApp na svom uređaju. Međutim, korisnici iPhone-a 5 i iPhone-a 5c definitino će morati da kupe nove uređaje jer više neće imati mogućnost za ažuriranje softvera.

Modeli iPhone 5 i iPhone 5c stari su skoro deceniju i sve manje se koriste, tako da postoji mogućnost da ova promena neće previše uticati na veći broj korisnika.

Međutim, milioni ljudi širom sveta zavise od WhatsApp-a. Aplikacija se koristi najviše za komunikaciju sa prijateljima i porodicom a sigurno je da će biti i vlasnika modela iPhone-a 5 i iPhone-a 5c koji koriste WhatsApp.

Pročitajte i:  WhatsApp olakšava prelaz sa Androida na iOS

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published.