TrendMicro

WhatsApp omogućava opciju digitalnog plaćanja

Sa Facebook Messenger-om i Gmail-om koji podržavaju peer-to-peer (P2P) plaćanja, pretpostavljamo da je samo pitanje vremena pre nego što ova opcija dođe i na WhatsApp. Za ovakve planove kompanije znamo još od početka godine kada su opciju digitalnog plaćanja testirali, ali dobra vest je da bi ova funkcija mogla da bude pokrenuta već sledeće nedelje, piše TechRadar.

PCPress.rs Image

Međutim, čini se da bi funkcija WhatsApp P2P plaćanja mogla biti u početku ograničena na Indiju. Sistem će koristiti uslugu baziranu na UPI (Unified Payments Interface) servisu i raditi sa nekoliko banaka u Indiji za obradu plaćanja, što uključuje HDFC Bank, ICICI Bank i Axis Bank. Ne bismo bili iznenađeni ako se ova funkcija bude omogućila i u drugim delovima sveta, ali kao što to biva sa platnim uslugama, ponekad može da prođe neko vreme dok se finansijske institucije iz različitih zemalja priključe.

Prema izveštaju, WhatsApp je očigledno čekao da se pridruže projektu barem četiri velike banke pre nego što pokrene uslugu, ali je konačno odlučio da u svakom slučaju nastavi sa projektom jer je smatrao da su njihovi rivali već ispred njih. Ova funkcija je zapravo primećena u beta verziji za Android, međutim funkcija bi trebalo sledeće nedelje da bude dostupna svima, dok nije precizirano da li će biti u isto vreme omogućena i iOS korisnicima.

Pročitajte i:  Apple i Samsung nadograđuju softver telefona u Indiji

Izvor: Ubergizmo

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: , , , , , , , , ,