Top50 Glas publike

WhatsApp testira nestajuće poruke

WhatsApp testira nestajuće poruke, a funkcija se pojavila u beta verziji 2.19.275 za Android aplikaciju, kako je WABetaInfo primetio. U beta verziji poruke koje nestaju dostupne su samo u grupnim četovima i mogu da se podese da se samounište za pet sekundi ili sat vremena. Ne postoji druga vremenska opcija, i ne postoji mogućnost da se odaberu pojedinačne poruke da nestanu – ili sve poruke nestaju ili nijedna od njih.

PCPress.rs Image

Iako ova funkcija još uvek nije dostupna, samouništavajuće poruke mogu biti korisne svima koji šalju osetljive informacije. Telegram je pokrenut sa mogućnošću slanja nestajućih poruka, pa u ovom slučaju Facebook pokušava da sustigne konkurenciju.

WhatsApp je povećao svoje mere bezbednosti i privatnosti. Enkripcija je sada ugrađena, a prošle godine, WhatsApp je produžio vreme za koje korisnici mogu da iskoriste unsend opciju na jedan sat, osam minuta i 16 sekundi. To je poboljšanje u odnosu na sedam minuta koje su korisnici ranije imali, ali je manje nego što korisnici Telegrama imaju da izbrišu svoje poruke (48 sati). Facebook korisnicima daje deset minuta da iskoriste unsend opciju pre nego što su pročitane.

Pročitajte i:  WhatsApp – razgovarajte sa samim sobom

Postoji velika šansa da se funkcija nestajanja poruka malo promeni pre nego što postane javno dostupna svim WhatsApp korisnicima, a teško je reći kada će to biti. WhatsApp takođe testira funkcije za suzbijanje širenja lažnih vesti. Videćemo da li su te promene dovoljne da ljudi poklone svoje poverenje aplikaciji za razmenu poruka, čak i ako je povezana sa Facebook-om.

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: , ,