Top50 Glas publike

WhatsApp uskoro briše sve vaše podatke

Aplikacija WhatsApp, koju svakog meseca koristi preko 1,5 milijardi ljudi, radi s velikim brojem podataka u obliku poruka, slika, video i audio snimaka. Zbog toga sarađuje s Google-om, kako bi ponudila backup podataka.

PCPress.rs Image

Dobra vest je da se Google složio da omogući korisnicima WhatsApp-a backup podataka svog naloga bez da vam oduzme imalo od 15GB besplatnih podataka na koje imate pravo. Loša vest je da bi ovaj novi talas stvaranja sigurnosnih kopija mogao da ubije starije podatke. Tako da ako ne napravite backup do 12. novembra mogli bi da izgubiti sve.

Novi dogovor između WhatsApp-a i Google-a znači da će sve vaše poruke, slike, video i audio snimke biti spremljene na sigurno bez da utrošite prostor na Google Drive-u. Međutim, ako niste backup-ovali vaš nalog više od godinu dana, sve ćete izgubiti 12. novembra. Google zato preporučuje da korisnici sami naprave backup.

Na koji način: Prvo morate da se pobrinete da na telefonu imate Google Drive. Zatim iz WhatsApp-ovog menija (tri uspravne tačkice u gornjem desnom uglu) idete na settings, pa na chats, pa na chat backup. Pritisnite back up, te ćete videti kako se sve prebacuje na Google Drive.

Pročitajte i:  Google radi na razvoju tracking lokatora poput Apple AirTaga

Izvor: SEEbiz

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , ,