Top50 Glas publike

WhatsApp uvodi novu opciju za pretragu

Mnogi ljudi koriste WhatsApp za kupovinu.

PCPress.rs Image

Za sada samo u određenim državama

WhatsApp sada omogućava pretragu prodavnica, naravno, onih koji koriste platformu. Ova funkcija je za sada dostupna u Velikoj Britaniji, Kolumbiji, Indoneziji i Meksiku. Takođe i Brazil će dobiti proširenu verziju.

WhatsApp želi da se bavi uslugama kupovine. Nakon lansiranja u Indiji u avgustu, WhatsApp sada testira opciju plaćanja u Brazilu. Postoji mogućnost korišćenja kreditne ili debitne kartice za plaćanje umesto da korisnici koristite drugu aplikaciju ili vrše direktna plaćanja.

Kompanija nije navela kada očekuje da će opcije pretrage i plaćanja stići u druge delove sveta. U saopštenju, WhatsApp navodi da će proširiti pristup “u budućnosti”.

Međutim, debi je jasno fokusiran na zemlje u kojima je WhatsApp popularan, kao što je Brazil. Južnoamerička nacija često je jedna od prvih koja dobija nove funkcije, kao što je slanje i primanje novca.

Neće biti iznenađujuće ako se nove opcije prošire i na druge regione. Meta je najavila da će ugraditi funkcije kupovine u svoje osnovne aplikacije, uključujući Facebook i Instagram. Nove opcije mogle bi pomoći kompaniji da pruži kompaktno iskustvo trgovine u svim svojim aplikacijama i naravno da ostvari dodatni profit.

Pročitajte i:  WhatsApp: Radi i bez interneta

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *