ePlaneta

WhatsApp uvodi poboljšane video pozive

Sada je moguće podeliti svoj ekran i imati grupne pozive sa 32 osobe.

PCPress.rs Image

WhatsApp unapređuje svoje video pozive

Platforma u vlasništvu kompanije Meta poboljšava svoje pozive novom funkcijom deljenja ekrana, većim brojem učesnika i isticanjem govornika kako bi pokušala da postane ozbiljniji konkurent Zoom-u, FaceTime-u i Google Meet-u.

Deljenje ekrana može biti korisno za zajedničko gledanje video zapisa, deljenje sadržaja koji nije lako deliti ili za rešavanje problema. Takođe, omogućeno je ii+ deljenje zvuka, tako da možete lako razgovarati s drugima dok gledate njihov ekran.

WhatsApp je takođe proširio broj učesnika na video pozivima na 32 osobe. Novi limit važi za sve platforme. To je značajno povećanje u odnosu na prethodni limit od osam osoba. Limit od 8 osoba je prvi put uveden 2020. godine kada su pandemijske mere zaključavanja bile na snazi.

Isticanje govornika je još jedno poboljšanje u WhatsApp-ovom ažuriranju. To je uveliko standardna funkcija na mnogim drugim platformama za pozive. U grupnom pozivu, osoba koja govori pojavljuje se prva u redu učesnika, a njena slika je istaknuta, što olakšava identifikaciju ko trenutno govori.

Pročitajte i:  Ažuriranje WhatsApp-a: evo kako da mnogo brže pronađete svoje poruke

WhatsApp nedavno prešao na korišćenje MLow kodeka za kompresiju zvuka tokom poziva. Nova kompresija bi trebala smanjiti buku i poništavanje eha, što je korisno za bučna okruženja. Takođe, video pozivi će se prenositi u višoj rezoluciji ako je vaša mreža dovoljno brza da to podrži.

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *