BIZIT 2022

Whyttest, rumunska IT kompanija četiri meseca posluje u Srbiji

Nakon više od četiri godine rasta na rumunskom tržištu, javila se potreba za širenjem poslovanja na lokalnom, ali i na međunarodnom tržištu. Zbog sličnih kulturoloških odlika Srbije i Rumunije, dostupnosti radne snage u Srbiji i postojeće infrastrukture, kompanija Whyttest odabrala je Srbiju kao prvu zemlju za dalje širenje poslovanja. U Srbiji ova firma posluje već četiri meseca kako je za pcpress.rs objasnio Marius Potîrniche, generalni direktor komanije Whyttest. „Radujemo se što smo u Srbiji našli perspektivno tržište sa velikim brojem stručnjaka i gde je IT industrija u usponu”, izjavio je Potirniche.

 

„Od samog početka, naišli smo na veoma dobro pripremljene mlade ljude koji su bili zainteresovani da istraže oblast testiranja softvera i video igara. Imamo slične kulture i lako nam je da se integrišemo kao tim, što je veoma važan faktor u obezbeđivanju kvalitetnih usluga. Sigurni smo da će naša kancelarija u Beogradu ubrzo postati inovator i uzor u IT industriji”, dodao je Potirniče.

Zahvaljujući značajnom obimu posla, kancelarija u Beogradu već ima tim od 25 zaposlenih i klijentima nudi specijalizovane usluge testiranja za mobilne platforme, a u budućnosti planira da proširi usluge i na testiranje platformi za konzole. Timu će se uskoro pridružiti i drugi stručnjaci, kako bi sa dodatnim uslugama upotpunili lokalnu ekspertizu. Kompanija Whyttest trenutno zapošljava tim od 100 eksperata u Bukureštu, koji kompletno pokriva usluge testiranja za kompjuterske, mobilne i konzularne platforme. Kompanija je od 2016. godine povećala broj zaposlenih za 40% i nastoji da u narednim godinama nastavi sa ekspanzijom u regionu, čime odgovara na konstantnu potrebu za kvalitetnim uslugama testiranja.

Izvor: Whyttest

 

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: , , ,