TrendMicro

Wickr ME se gasi sledeće godine

Wickr Me, besplatna šifrovana aplikacija za razmenu poruka u vlasništvu Amazon Web Services, gasi se 31. decembra 2023. U objavi na svojoj veb stranici, Wickr kaže da će aplikacija prestati da prihvata registracije novih korisnika 31. decembra 2022. pre nego što u potpunosti nestane godine.

PCPress.rs Image

AWS je kupio Wickr prošle godine i počeo da pakuje plaćenu verziju aplikacije za bezbednu razmenu poruka u okviru svojih ponuda za preduzeća. Ova verzija aplikacije, Wickr AVS, neće nestati, kao ni Wickr Enterprise. Gašenje utiče samo na Wickr Me okrenut potrošačima, koji često koriste novinari, uzbunjivači i svi koji žele da svoje poruke drže dalje od znatiželjnih očiju.

Međutim, nedavni izveštaji sugerišu da je aplikacija postala izlaz za kriminalce, a NBC News je u junu izvestio da je aplikacija „destinacija“ za ljude koji žele da dele slike seksualnog zlostavljanja dece. Takođe je u prošlosti bio umešan kao centar za dilere droge koji su bili primorani da napuste mračnu mrežu.

„Nakon pažljivog razmatranja, koncentrisaćemo se Wickr-ov fokus na obezbeđivanje podataka i komunikacije naših poslovnih i javnih klijenata sa AVS Wickr i Wickr Enterprise, i odlučili smo da obustavimo naš potrošački proizvod, Wickr Me“, navodi se u postu. „Takođe smo svesni da neki od naših klijenata iz poslovnog i javnog sektora koriste Wickr za komunikaciju sa pojedinačnim korisnicima van njihove mreže. Fokusiramo se na to da ovo omogućimo i u AVS Wickr-u.”

Ako koristite Wickr Me, još uvek postoji mnogo drugih besplatnih šifrovanih aplikacija za razmenu poruka koje možete da isprobate umesto njih, uključujući Telegram i Signal, iako potonji postepeno ukida podršku za SMS na Android-u, što je malo nezgodno ako ste koristili aplikaciju kao vaš podrazumevani glasnik.

Izvor: TheVerge

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *