TrendMicro

Wiko View 4 i View 4 Lite stižu u martu

Kompanija Wiko je iskoristila februar da najavi direktne naslednike uspešne prošlogodišnje View 3 linije. Reč je o View 4 i View 4 Lite modelima, koji će se na tržištu pojaviti tokom marta. Oba telefona su vrlo pristupačna, imaju velike baterije, kao i Android 10 operativne sisteme.

PCPress.rs Image

Tri dana rada sa Wiko View 4

Novi Wiko View 4 će biti vodeći model u novoj generaciji pristupačnih Wiko telefona. Telefon će imati ekran dijagonale 6,52 inča, IPS tipa i HD+ rezolucije (1600×720 piksela). Dizajn je dodatno usavršen u odnosu na prethodnu generaciju, i stiže sa niujansama koje se prelivaju i koje Wiko naziva “prizmatičnim”, u tri različite varijante.

PCPress.rs Image

Kada je hardver u pitanju, View 4 dolazi sa osmojezgarnim Mediatek A25 čipsetom, ima 3 GB RAM-a i 64 GB skladište, što se može proširiti microSD karticom. Podržava Dual SIM, kao i veštačku inteligenciju koja asistira prilikom pravljenja fotografija. Takođe, korisnike može radovati i činjenica da su tu i dalje FM radio i 3,5-mm konektor za slušalice.

PCPress.rs Image

Jedna od udarnih stavki telefona jeste korišćenje baterije kapaciteta čak 5000 mAh, zbog čega Wiko tvrdi da je u stanju da pruži tri dana rada pre ponovnog punjenja. To je potvrdila i nezavisna SmartViser laboratorija, dajući telefonu svoj sertifikat o dokazanom radu od tri dana bez punjenja baterije.

Pročitajte i:  Twitter vam sada omogućava da kombinujete GIF-ove, video zapise, fotografije u istom tvitu

PCPress.rs Image

Sistem kamera raspolaže sa tri senzora. Glavni senzor od 13 megapiksela je potpomognut ultrawide senzorom od 5 megapiksela, kao i senzorom za merenje dubine od 2 megapiksela. Prednja kamera ima rezoluciju od 8 megapiksela, kao i opciju otključavanja telefona putem prepoznavanja lica. Cena telefona bi trebala da iznosi oko 160 evra.

 

Wiko View 4 Lite – odličan odnos cene i mogućnosti

Sledeći trendove u industriji, Wiko je odlučio da predstavi Wiko View 4 Lite, donoseći telefon vrlo raznovrsnih mogućnosti po ceni od svega 130 evra. Ima isti procesor i iste kamere kao i “punokrvni” model. Razlike dolaze u vidu nešto “skromnije” baterije od 4000 mAh, koja raspolaže sertifikatom koji garantuje dva dana korišćenja.

PCPress.rs Image

U hardverske razlike ubrajamo 2 GB RAM-a i 32 GB prostora za skladištenje podataka. Poslednja razlika između View 4 Lite i View 4 modela jeste senzor prednje kamere, koji je ovde 5 MP umesto 8 MP. Kao što smo rekli, oba telefona se očekuju na našem tržištu već krajem marta i početkom aprila, kada ćemo moći da ih detaljnije predstavimo, budući da je reč o sada već tradicionalno jednom od najboljih brendova pristupačnih telefona na domaćem tržištu.

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , , , , ,