Ikotek

Winamp dobija mobilnu aplikaciju

Četiri godine nakon što je Winamp prešao u ruke kompanije Radionomy, legendarni muzički plejer iz prošlosti dobija novi život, budući da kompanija već radi na verziji Winamp 5.8, te se odnedavno spekuliše i o tome da bi fokus u okviru neke sledeće varijante mogao da bude na mobilnoj aplikaciji.

PCPress.rs Image

Tako već može da se čuje da će se Winamp 6.0 pojaviti kao audio plejer za različite mobilne platforme, a kako bi postao glavni plejer koji bi se na nosivim uređajima koristio za slušanje svih vrsta audio sadržaja. Tako bi novi Winamp mogao da formira stanicu za sve muzičke, te druge audio sadržaje, i obuhvati sve od Spotify plejlista do Audible audio knjiga. Ipak, tako ambiciozan projekat zahtevao bi ozbiljne partnere, te dozvole iz različitih delova industrije, i još uvek nije jasno na koji način Radionomy planira da to postigne.

PCPress.rs Image

Tako će nove verzije koje su planirane za 2019. godinu nastaviti Winamp tradiciju, ali doneti i kompletnije audio iskustvo, a korisnici će za sad morati da se zadovolje verzijom 5.8 koja je planirana za 18. oktobar.

Pročitajte i:  Spotify pokreće centar za umetničku robu

Izvor: Neowin

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , ,