Windows 10: Aprilsko ažuriranje donosi novu korisnu alatku

Sledeće veliko ažuriranje za Windows 1020H1 – planirano je za april, pa se već radi na završnim fazama, te novim alatima koji stižu sa update-om.

PCPress.rs Image

Serija novih funkcija uključuje i bezbednosne opcije, rešenja za neke probleme koji su se u međuvremenu pojavili, nekoliko popravki za Microsoft web pretraživače, te druge korisne elemente. Tako se očekuje da 20H1 uskoro stigne do korisnika, i to sa jednom velikom novinom koja će podrazumevati da se ponovo povrati prostor koji Windows 10 čuva kao sopstveni deo za skladištenje. U pitanju je takozvani ‘reserved storage’ – deo drajva koji Windows 10 čuva za kritična ažuriranja, a kako bi osigura da u slučaju nužde na uređaju bude dovoljno mesta za nove instalacije.

PCPress.rs Image

Tako je Windows 10 od ažuriranja koje je stiglo u maju 2019. iz predostrožnosti zauzimao oko 7GB prostora za skladištenje, a iz Microsoft-a je moglo da se čuje da je količina neophodnog prostora išla i do 10GB. Korisnicima se ipak preporučuje da budu oprezni kada je u pitanju podešavanje rezervisanog prostora za skladištenje, a kako se kasnije ne bi susreli sa nedostatkom prostora za neophodne instalacije.

Pročitajte i:  Kako omogućiti God Mode u operativnom sistemu Windows 11 ili 10

Izvor: Tech Radar

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: ,