PC Press - Telefoni, leto 2020

Windows 10 ažuriranje: Uvek uključen Windows Defender

Poslednje Windows 10 ažuriranje ukinulo je mogućnost za deaktiviranje Defender-a, ali bi ugrađeni antivirus softver trebalo da se uspava ukoliko detektuje da je instaliran neki drugi program za zaštitu od malvera i drugih pošasti.

Pre pomenutog ažuriranja korisnici su mogli da isključe Windows Defender na neodređeno vreme, te svojim potrebama prilagode DisableAntiSpyware ključ za registraciju, ali to više nije slučaj. Ističe se da ova opcija više nije neophodna, budući da se Defender sam isključuje ukoliko registruje prisustvo nekog drugog antivirus programa. Na ovaj način se osigurava da obični korisnici ne ostavljaju svoje računare na milost i nemilost virusima, budući da je internet opasno mesto, te je sve više malicioznih kampanja i phishing mejlova.

Sa druge strane se ističe da su DisableAntiSpyware ionako uglavnom koristili administratori mreža i drugi iskusni korisnici, a najčešće zbog toga što je Defender bivao u konfliktu sa nekim programom koji se pokretao. Te udobnosti više nema, pa korisnicima ostaje da se nadaju da će se Defender gasiti ukoliko se odluče za neko drugo antivirus rešenje.

Pročitajte i:  Emotet malver napada i kontakte žrtava

Izvor: PC Gamer

Facebook komentari:
PC-Auto

Tagovi: , , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.